Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind. Daar hoort ook leuk en educatief speelgoed bij. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten speelgoed op de markt. Denk aan knuffels, bouwsets, puzzels en poppenhuizen. In dit artikel zetten we 4x het leukste speelgoed voor je kind op een rijtje.

Houten speelgoed

Houten speelgoed is tijdloos en duurzaam. Daarom is het een perfecte keuze voor je kind. Het stimuleert de creativiteit, de fijne motoriek en de fantasie van je kind. Een houten poppenhuis van Petite Amélie is bijvoorbeeld een geweldige toevoeging aan de speelkamer van je kind. Het biedt veel mogelijkheden om verhalen na te spelen en de inrichting van het huis telkens te veranderen. Daarnaast is een houten treinset ook een aanrader. Je kind kan zijn eigen treinbaan bouwen en de treinen over de rails laten rijden. Dit speelgoed is leuk en leerzaam voor je kind. 

Educatieve spellen

Educatieve spellen zijn niet alleen leuk om te spelen, maar ook nog eens leerzaam voor je kind. Denk bijvoorbeeld aan een spel waarbij je kind leert tellen, letters herkennen of logisch nadenken. Een magnetisch alfabet is bijvoorbeeld een geweldig educatief spel waar je kind veel van kan leren. Je kind kan de letters op een magneetbord plakken en zo woorden vormen en spellen. Ook een spel waarbij je kind leert tellen met behulp van blokken of fiches is een goede keuze. Deze vaardigheden kunnen vervolgens ook weer handig zijn op school. Een Petite Amelie keuken is ook leuk en leerzaam voor je kind. Zo kan je kind leren over voedsel en koken. 

Buitenspeelgoed

Buitenspelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het stimuleert de motorische vaardigheden, de sociale vaardigheden en de creativiteit. Een schommel of een glijbaan in de tuin zorgt voor uren speelplezier. Ook een zandbak is een geweldige toevoeging aan de tuin. Je kind kan lekker graven, bouwen en spelen met zand en water. Daarnaast is een fiets of een step ook leuk. Zo kan je kind lekker rondrijden en de buurt verkennen. Buitenspeelgoed is leuk en gezond voor je kind. 

Leestip: 100x buitenspelletjes om lekker buiten te spelen

Poppen en knuffels

Poppen en knuffels zijn klassiek speelgoed waar elk kind dol op is. Het stimuleert de fantasie en het inlevingsvermogen van je kind. Een poppenhuis met bijpassende poppen is een geweldig cadeau voor je kind. Je kind kan de poppen aankleden, inrichten en verhalen verzinnen. Ook een knuffelbeer is een geliefd speelgoed voor elk kind. Je kind kan knuffelen, spelen en troosten met de knuffelbeer. Daarnaast zijn er ook interactieve knuffels die geluid maken of bewegen. Dit maakt het speelplezier nog groter. Poppen en knuffels zijn tijdloos en zorgen voor uren speelplezier voor je kind.