Jullie hebben een druk bestaan en er zijn veel ballen in de lucht te houden. Werk, carrière, school, vriendjes en vriendinnetjes, je sociale leven op peil houden en natuurlijk niet te vergeten, het huishouden. Kortom, soms loop je gewoon achter de feiten aan te rennen! Het is dan ook heel belangrijk om voldoende tijd te nemen voor jullie als gezin. Quality time samen, waarin je zowel geniet van elkaars aanwezigheid als tot rust komt. Het weekend is daarvoor natuurlijk dé gelegenheid. Wij geven je wat leuke tips om samen met je gezin het weekend te vieren!

1. Ontbijt laten bezorgen

Begin het weekend ontspannen door jullie te laten verwennen met een luxe ontbijt aan huis. Geen gedoe met boodschappen doen en in de keuken staan, maar een uitgebreid ontbijt laten bezorgen en genieten van verse broodjes, croissants, beleg, sapjes en meer. Heerlijk in je pyjama op de bank of gezellig samen aan tafel voor een klassiek of Frans ontbijt, of zelfs een vegetarisch of visontbijt! Trouwens, je hoeft deze luxe niet alleen tot het weekend te beperken. Soms kan het ook op een doordeweekse dag heerlijk zijn om zonder stress de dag te beginnen. Een kant en klaar ontbijt wordt bezorgd, dus jullie hebben vóór het begin van een drukken dag even een heerlijk rustmomentje samen!

2. Een wandeling maken in de natuur

Trek er samen op uit voor een mooie wandeling in de natuur. Of je nu kiest voor een korte route door het park of een stevige boswandeling, buiten zijn is altijd goed. Kinderen kunnen zich uitleven, er is genoeg te zien en te ontdekken onderweg en ondertussen adem je lekker de frisse lucht in. Neem de tijd en geniet van de omgeving en van het samen op pad zijn. Laat iedereen om de beurt een stuk van de route leiden, zo betrek je het hele gezin erbij. Je kunt er ook een speurtocht van maken, waarbij je kinderen op zoek gaan naar dennenappels, eikels, kastanjes of grote bladeren. In het voorjaar en zomer kun je ook vaak gaan kersenplukken (of ander fruit) plukken bij de boer. Tip: vaak is er in een populair wandelgebied een pannenkoekenhuis. Zo kun je jullie belonen met een lekkere pannenkoek na het wandelen en hoef je thuis niet meer te koken. Als dat niet genieten is…..

3. Spelletjes dag (voor als het regent)

Blijven jullie liever binnen? Organiseer dan een gezellige spelletjes dag! Kies samen een aantal bordspellen of kaartspellen uit waar iedereen aan mee kan doen. Of haal de sjoelbak van zolder, als je kinderen al wat groter zijn. Zorg voor wat lekkers te knabbelen en te drinken en je hebt alle ingrediënten voor een fijne middag. Laat iedereen om de beurt een spel uitkiezen en moedig elkaar aan. Maak het extra spannend door een prijs in het vooruitzicht te stellen voor de winnaar(s).

4. Samen bakken of koken

Geef je keuken een hoofdrol dit weekend en duik samen de keuken in om te bakken of te koken. Zoek een leuk recept uit, verdeel de taken en ga aan de slag. Kinderen vinden het vaak heel leuk om te helpen met meten, mengen en versieren. En zeg nou zelf, zelfgemaakte koekjes of cake smaakt toch veel lekkerder! Of kook met z’n allen een uitgebreide maaltijd met voor-, hoofd- en nagerecht. Samen koken of bakken met de kinderen is leuk. Je kinderen leren ook meteen waar het eten vandaan komt en hoe het bereid wordt.

5. Maak een fotoboek of plakboek

Herinneringen vastleggen en koesteren is ontzettend waardevol. Waarom maken jullie niet samen een fotoboek of plakboek van afgelopen jaar of van een bepaalde gebeurtenis, zoals een vakantie of familiefeest? Verzamel alle foto’s digitaal of print ze uit en plak ze in. Schrijf er leuke anekdotes of teksten bij en versier de pagina’s. Zo’n boek is niet alleen superleuk om te maken, maar ook om later nog eens door te bladeren. Goed voor uren kijk-, lees- en praatplezier!

6. Filmavond met zelfgemaakte snacks

Kruip met z’n allen op de bank voor een gezellige filmavond. Kies een film uit die iedereen leuk vindt of die jullie nog nooit gezien hebben. En in plaats van een zak chips open te trekken, maken jullie zelf de lekkerste snacks. Denk aan popcorn, zelfgemaakte pizza, gezonde wraps of groentetaartjes. Alles mag, als het maar lekker én zelfgemaakt is. Dekentje erbij, kaarsjes aan en genieten maar!

Hopelijk geven deze tips je wat inspiratie om samen een heerlijk ontspannen weekend door te brengen en je drukke leven in balans te brengen. Wat je ook gaat doen, het allerbelangrijkste is dat je tijd maakt voor elkaar en geniet van het samenzijn. Fijn weekend!