Samen met de kids kokkerellen. Dit is niet alleen een leuke en leerzame activiteit, maar zit ook boordevol voordelen. Het helpt je kinderen belangrijke vaardigheden ontwikkelen, eetgewoonten bevorderen en natuurlijk zullen jullie leuke familiemomenten creëren! In dit blog bespreken we het plezier wat samen koken kan bieden, en zullen we enkele kindvriendelijke recepten delen.

Het plezier en de voordelen van samen koken

Samen lachen, kletsen en werken aan een gezamenlijk doel. Koken is een fantastische manier van quality time voor jou en je kids! Er zijn enorm veel mogelijkheden tijdens het koken om je kinderen op een leuke manier iets te leren. En de recepten zijn oneindig. Denk bijvoorbeeld aan de pasta recepten van Eatertainment. Het verbetert niet alleen de kookvaardigheden van je kleine, maar ze oefenen ook op een leuke manier verschillende vaardigheden. Denk aan motorische vaardigheden, zoals rollen, kneden, snijden en roeren. En niet alleen dat zal een boost krijgen, je kinderen zullen ook meer inzicht in getallenkennis en maateenheden krijgen. Weeg bijvoorbeeld samen de ingrediënten af en leer je kids over grammen, liters en eetlepels. Of laat ze juist de tijd van de klok instellen. Doe hier dus zeker je voordeel mee!

Gezondheid nummer één

We willen natuurlijk altijd het beste voor onze kinderen, vooral qua gezondheid. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die vaak koken en meer kookvaardigheden hebben, betere en gezondere voedingskeuzes kunnen maken. Dit is al bij kinderen te merken aan de inname van meer groenten, en later bij adolescenten te zien in hun gezondere eetpatroon. De voorspelling is daarnaast ook dat kinderen die al jong met koken te maken krijgen hier op latere leeftijd hun voordeel mee zullen doen. Ze zullen minder bewerkte supermarkt maaltijden eten, maar eerder in hun eigen kookkunsten vertrouwen. Ook zullen ze bewuster omgaan met voedsel verspilling. En als klap op de vuurpijl stelt de Wereldgezondheidsorganisatie vast dat kinderen leren over koken en kookvaardigheden een goede strategie kan zijn ter preventie van overgewicht en obesitas.

Recepten voor kinderen

De recepten om te maken met je kinderen zijn eindeloos. Van pastarecepten tot wraps, van pizza tot een soepje. Of kies ervoor om iets te bakken! Cakejes, muffins, cheesecake. Het internet staat vol met recepten en inspiratie. Onze beginner tips: spaghetti met tomatensaus en gehakt(balletjes). Een makkelijk recept en vaak een favoriet van de kinderen.

Samen koken is dus een enorm leuke manier om je kids te laten ontwikkelen in bepaalde vaardigheden en inzicht te geven in gezonde eetgewoonten. En voor de mama’s is extra hulp natuurlijk ook nooit vervelend, ook al is het van wat kleinere handjes.